lördag 22 januari 2011

Väntar!

Trodde aldrig att jag skulle längta efter att få min mens som jag gör nu.... Vill att den kommer igång så jag kan ta nästa steg mot IVF.

Ni som är mer pålästa än jag på IVF....kan man säga en tidsplan från första behandlingen (sprayning??) till insättning? Känner mig lite förvirrad av information, så jag tar tacksamt emot både information och tips på sidor man kan läsa mer om detta.

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Ska du köra den långa metoden? (med nässpray)

    Jag fick den korta varianten då man började med Puregon (hög dos) direkt efter mens. Man brukar normalt spruta puregon i 8-10 dagar, men jag svarade inte föräns efter 14 dagar tror jag det var. Man ville avbryta flera gånger men jag vägrade, och nu är jag ju gravid så Hejja mig :) (man fick ju ut 14 ägg och hela 7 st klarade ju befruktning och odling, har just nu 6st kvar i frysen)

    Om man tar nässprayen tror jag man tar den i 2 veckor (och väntar på ngn blödning) och sen sprutar man i ca 10 dagar och allt beror ju på hur man reagerar på spray och spruta.

    kommer ihåg att jag googlade mycket på det där så det står mkt på nätet. och på Familjeliv berättar andra om hur långtid deras korta och långa behandling tog. Happy search.


    kram!

    www.ivfresa.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Min första behandling var långa metoden med nässpray. Från start av spray till äggplockning tog det ca 1 månad.
    Vid korta metoden är det ca 10-14 dagar från sprutstart till plockning, om allt går enligt planerna och du får rätt dos.
    Vet tyvärr ingen sidan där det står nåt om tidsaspekten, bara momenten.
    fertility.se
    fertilitetsguiden.nu
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag hade också den långa behandlingen med nässpray. Började med sprayen dag 21 i menscykeln och sprutorna ca 3 veckor senare. Sprutade i ca 10 dar och sen var det äggplock 2 dar senare. Så allt som allt höll jag på i 1 månad..samma som miss S:)
    Men sen kanske det varierar beroende på hur man reagerar på allt..?
    kram

    SvaraRadera
  4. Ja längtan har verkligen fått en ny innebörd.
    När man slutade med pillerna så tänkte man ju att detta är ju hur lätt som helst, vissa blir ju gravida så fort mannen rister lite i kallsingarna, så det skulle ju inte va ngr problem för oss tänkte man ju då. Men nu har man ju verkligen fattat att alla har inte det lätt och att det är absolut inget fel med det. Man kanske bara behöver lite hjälp på traven och tur är väl de att det finns=) Men ibland är det fruktansvärt jobbgt, men jag hoppas att det blir ett STORT plus till oss båda och att det blir vårt år i år=)

    SvaraRadera